SEELift е симпозиум, организиран от БАА (Българска Асансьорна Асоциация), MLA (Македонска Асансьорна Асоциация) и HUDIZ (Хърватска Асансьорна Асоциация). Тази година той се проведе в Скопие, Северна Македония, на 25-ти и 26-ти септември, под надслов „АСАНСЬОРИ И ЕСКАЛАТОРИ, ПОДЛОЖЕНИ НА СЕИЗМИЧНИ УСЛОВИЯ
БЕЗОПАСНОСТ, ДОСТЪПНОСТ И ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ ПРИ МОДЕРНИЗИРАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩИ АСАНСЬОРИ.“

SEELift има за цел да установи непрекъснат обмен на опит и практики, съвместна организация за обучение и проекти в областта на проектирането, производството, изграждането и монтажа на асансьори, ескалатори и травелатори, заедно със сътрудничество в областта на оценката на съответствието и техническите проверки, дори извън този симпозиум.

Целта на това събиране е да се обмени теоретичен и практически опит чрез установяване на връзки между асансьорните асоциации, както и между фирми и институции, работещи в този сектор на индустрията. Много експерти по асансьори и ескалатори от Европа се събират на едно място и за трети път имаха възможността да обменят своите знания и опит, като същевременно се опознаят по-добре и изградят връзки.

Идеята зад всичко това е да се развие непрекъснато сътрудничество; стабилно установяване и развитие на нашата регионална мрежа – мрежата SEELift.

На тазгодишния симпозиум присъстваха над 100 участници от Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Италия, Косово, Северна Македония, Германия, Словения, Сърбия, Испания и Турция.

Източник: https://seelift.net/