Черна хроника

Spot 12 се разминаха на косъм от трагедия с асансьор

back

13 Май 2011 г. - Монтана

 

Opasen asansior

Единадесет възрастни и едно новородено дете се разминаха на косъм с трагедия, след като асансьорът им заседна малко след потегляне от четвъртия етаж на болницата в Монтана, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Компанията присъствала на изписването на бебето от родилното отделение, което се намира на ІV етаж на сградата, след което потеглила цялата.

Никой обаче не забелязал указанията на стената до асансьора, че в него могат да качват само по 6 души. Претоварената машина все пак потеглила, но скоро се закотвила между етажите.
Само преди няколко дни техници били сменили спирачките на въпросния асансьор. Това е спасило 12-те, в противен случай те са щели да се окажат в мазето на болницата полуживи.

Асансьорите ни са на повече от 35 години, но ние ги поддържаме и следим за безопасността им, каза болничният шеф, д-р Цветан Тодоров. Инцидентът е предизвикан от невниманието на ползващите асансьора, които не са разбрали, че той не може да потегли с двойно повече товар от възможния.

Заседналите са извадени от повиканите спасители на службата за пожарна безопасност и защита на населението, допълниха от областната дирекция на МВР.

 

 

 

Източник: www.standartnews.com back
 

тел: 02/ 44 22 478

GSM: 0889 14 66 30

email: info@bla.bg

 

страницата на Българска асансьорна асоцияция във Facebook Последвайте ни