Черна хроника

Spot 90% от асансьорите в България - извън европейските стандарти

03 Ноември 2011 г. - България

 

Opasen asansior

Близо 90 % от асансьорите у нас не отговарят на европейските стандарти. Те са най-стари в панелните жилищни блокове. Някои от тях са на по 50 години.

Голяма част от старите асансьори в жилищните сгради са морално остарели - на по 30-40 и повече години, но продължават да превозват хора. Подмяната на кабините с изцяло нови струва между 25-30 хиляди лева, средства които са непосилни за голяма част от жилищните сгради, но и учреждения.

 

 

 

продължава>
 

Spot Младежи стояха заклещени в асансьор цяла нощ

29 Август 2011 г. - Велико Търново

 

Opasen asansior

Четири момичета и едно момче изкараха нощта заклещени в асансьор между етажите на нова жилищна кооперация във Велико Търново.

Компанията, която се прибирала от дискотека, се качила в асансьора на блок на ул. „Народни будители" в кв. „Бузлуджа". Щом натиснали копчето за горните етажи обаче машината спряла, съобщава вестник "Борба".

 

 

 

продължава>
 

Spot Асансьор влачи мъж 6 етажа

18 Август 2011 г. - Враца

 

Opasen asansior

Мъж на 41 години се озова в реанимацията на врачанската болница, след като претърпя жесток инцидент в асансьор, научи „Конкурент”. Злополуката стана вчера към 11 часа в блок на булевард „Васил Кънчов” №6 във вход А. Пламен Савов решил да помогне на брат си в изнасянето на багажа от жилището, което било обявено за продаване. Мъжът пристигнал с колело и се качил с него в асансьора, защото апартаментът бил на шестия етаж. Когато съоръжението стигнало до втория етаж, Пламен изпуснал колелото и счупил стъклото на асансьорната врата. При падането стъклото срязало лявата подбедрица на мъжа. Незнайно как, кракът му се заклещил и машината продължила да го влачи нагоре до шестия етаж. Там брат му го намерил в безпомощно състояние и веднага извикал бърза помощ.

 

 

продължава>
 

Spot Жена в инвалидна количка прекара 3 часа в развален асансьор в метрото

05 Август 2011 г. - София

 

Opasen asansior

Жена в инвалидна количка прекара близо три часа в софийското метро тази нощ. Причината - развален асансьор, а техниците отказали съдействие след 9, 30 вечерта, защото  нямало заседнал човек в самия асансьор, съобщи бТВ.

Мариана Харизанова се прибирала от работата си в центъра на София до Люлин, където живее, използвайки асансьорите за хора с увреждания в метрото. Тази нощ обаче прекарала близо три часа в Метрополитена.

 

 

продължава>
 

Spot Асансьор за малко да затрие пеленаче

11 Юли 2011 г. - Бургас

 

Opasen asansior

Асансьор в най-луксозния хотел на Бургас - "Приморец", за малко да задуши 3-месечно бебе, майка му и баба му. "Бяхме тръгнали за закуска към 9,30 ч, когато заседнахме на първия етаж и вратата отказа да се отвори", сподели по телефона ужасена д-р Ирена Хасара. В кабината нямало обхват и тя не успяла да се обади нито на съпруга си, нито на регистрацията. Никъде не се виждала слушалка. Докторката натиснала копчето за алармата, удряла по вратата, викала, но никой не идвал на помощ. През вратата се чували само приглушени гласове на чужденци. "Усетих, че не ми достига въздух, бях пред колапс, сринах се на земята", сподели още 38-годишната жена, която не можеше да се успокои от изживения ужас.

 

 

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 1 от 8

тел: 02/ 44 22 478

GSM: 0889 14 66 30

email: info@bla.bg

 

страницата на Българска асансьорна асоцияция във Facebook Последвайте ни