Българска асансьорна асоциация - за безопасни асансьори в България!

 

БЪЛГАРСКАТА АСАНСЬОРНА АСОЦИАЦИЯ (БАА) беше основана през 2010 г. в отговор на дългогодишната престъпна небрежност по отношение на сигурността на асансьорите в България от страна на контролиращи органи, държавни инстанции, производители, монтиращи и сервизни фирми, техници, клиенти и ползватели.

 

Основна цел на асоциацията, е в асансьорния бранш, да се сложи край на своеволията и хаоса, струващи не един човешки живот!

 

За постигането на тази цел БЪЛГАРСКАТА АСАНСЬОРНА АСОЦИАЦИЯ е подготвила и ще подготвя многобройни предложения за промяна на нормативните документи, за чието постигане ще търси подкрепата в правителствените и административни органи на страната, на други сродни браншови организации от България и Европа, както и на Европейската Комисия (ЕК) в Брюксел. Вярваме, че след нашите настойчиви действия крайните резултати ще бъдат следните два:

 

1. Асансьорите в България ще станат безопасни и хората ще спрат да изпитват страх от това да се возят в тях.
2. Ще се увеличат многократно приходите в държавната хазна от асансьорния бранш, като той бъде изваден от сивата икономика.

 

Да се постигне тази НОРМАЛНОСТ в асансьорния бранш е необходимо едно простичко нещо:

 

ДА СЕ ПРИЛАГАТ И ИЗПЪЛНЯВАТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТИ, НОРМИ И ДИРЕКТИВИ, КАСАЕЩИ АСАНСЬОРИТЕ И ДЕЙНОСТТА НА ТЕХНИЦИТЕ И СЕРВИЗИТЕ, И ДА СЕ КОНТРОЛИРА СТРОГО ЗА ТЯХНОТО СПАЗВАНЕ ОТ СТРАНА НА НОВА, ДОБРЕ ПЛАТЕНА СТРУКТУРА /НАПРИМЕР "ИНСПЕКЦИЯ ЗА КОНТРОЛ НА ПАЗАРА НА АСАНСЬОРИ"/, КАКТО И ДА СЕ КОНТРОЛИРА ФИНАНСОВАТА ОТЧЕТНОСТ НА АСАНСЬОРНИТЕ ФИРМИ ОТ СТРАНА НА ДАНЪЧНИТЕ ОРГАНИ.

 

Пътят изглежда лесен, но вече много години в България няма кой да го извърви. За това БАА постоянно ще търси публичност и ще подлага всички свои  тревоги и предложения на широко обществено обсъждане. Ще бъде търсен постоянен диалог с българското правителство и ще отправяме конкретни предложения към държавната администрация на Република България. Ще се погрижим нашият бранш най-накрая да даде своя принос за нормализирането на страната ни.

 

Искаме да ви напомним, че асансьорите са поднадзорни съоръжения с повишена опасност и подлежат на строг и много добре регламентиран технически надзор и контрол (може би по-строг и от този при автомобилите). В целия Европейски Съюз (ЕС) това е факт и там резултатите са видими, но не и в България, където цялата ни система е пропита от корупция, нелоялна конкуренция и постоянни нарушения и неспазване на изискванията. Резултатът е злополуки и смъртни случаи!

 

Призоваваме всеки български гражданин да ни подкрепи – независимо дали сте жител на блок с асансьор в ужасно състояние или обитавате къща, но все пак с децата си ползвате асансьори от време на време; независимо дали сте представител на правителството или гост в нашата страна, принуден да ползва опасните ни асансьори; независимо дали сте човек от асансьорния бранш, занимаващ се с инсталация и сервиз на съоръженията. Всички ние излагаме живота си всеки ден на риск, като се возим в асансьори в България, като това е валидно и за много от новите асансьори, защото системата и бранша са прогнили, опорочени и  работят в сивата икономика.

 

Можете да се свържете с нас на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или 02/ 44 22 478 и 0889 14 66 30 и да подадете сигнал за нередовен асансьор, както и да попълните нашата анкетна карта, която засяга сервизното облужване на Вашия асансьор, бързината, с която техниците реагират на аварийните повиквания, и прочие въпроси, свързани с безопасността и поддръжката. Помогнете ни, за да можем и ние да Ви помогнем!

 

тел: 02/ 44 22 478

GSM: 0889 14 66 30

email: info@bla.bg

 

страницата на Българска асансьорна асоцияция във Facebook Последвайте ни